Vores hunde / Ørestaden Kira

Ørestaden Kira

 
DKK reg. nr. :DK09842/2011

Stamtavle: se her 

Født: 5/6 2011

Farve : trefarvet.

Hale : lang.

Højde : 32 cm.

Vægt : 7,2 kg.

HD:A

Fuldtandet, korrekt bid

Resultater: Very good 4

 
(Tryk på billederne for at zoome ind.)
 
Ørestaden  Kira (Luna) er vores første gårdhund og hende der har fået os til at falde pladask for denne skønne hunderace, og givet os lyst til at kaste ud i avlsarbejdet.

Hun er en glad pige der virkelig elsker mennesker og som er sit es  
Når der kommer gæster. Så henter hun stolt sine pivedyr frem og præsenterer dem. Og ve den som ikke forstår at der som det første, her hos os, skal bruges mindst et par minutter på at beundre pivedyr+Luna, for ignorerer man hende så vil hun som en skygge følge den formastelige rundt med pivedyret i munden, pænt sætte sig ned når personen gør holdt og nedstirre denne med store øjne indtil vedkommende endelig kommer til fornuft og stor er glæden.

Hun er glad for bolde, specielt synes hun om at have en tennis bold i munden mens hun dribler rundt med to med forbenene.
Hun har forsøgt at videreudvikle nummeret ved at have to tennisbolde i munden og én på jorden men det er endnu ikke lykkedes...
Hun har ikke megen fidus til at skulle aflevere kastede bolde eller pinde tilbage. Hun henter gerne pinde i vandet på stranden, ja gerne bjælker så store som skibsvrag! Men hun vil hellere bruge hver en muskel i sin lille krop på at slæbe den langs strandbredden 
end at aflevere den igen.

Hun er en habil musefanger, omend hun også har opdaget fidusen ved at lade katten gøre det grove arbejde. Når denne præsenterer sin fangst foran hoveddøren, skrider hun til handling, snupper som et lyn musen og inden katten overhovedet når at tænke en selvstændig katte- tanke sidder hun nede i bunden af haven med   "dagens fangst" og bryst kassen stolt skudt frem.

Sidst men ikke mindst er hun en hyggetrold af dimensioner. Jeg tror hun lever efter devisen " der er altid plads til en gårdhund" for hvor hun ikke kan få møvet sig ind er endnu ikke set. I sofaen, sengen, under dyner, puder og tæpper. Så sukker hun dybt og smasker lidt og jeg tror hun tænker "er det ikke godt I har mig?" Og jo Luna det er det!


 

Marie-Louise Barré Hansen | 3000 Helsingør  | Tlf.: + 45 27581753 | mail@marielouisebarre.dk